FORGOT YOUR DETAILS?

Hoe bepaal je nou de maat van je sieraad?

Weet je niet welke maat je nu precies nodig hebt voor je armband of ring? Het is vrij eenvoudig om de maat van je sieraad te bepalen. Hieronder vind je handige informatie over hoe je nou precies de maat van je armband of ring kunt opmeten.

 

Ringmaten 

Ring zilver gehamerd


De makkelijkste manier om je ringmaat op te meten is door een al gekochte ring die je goed past op te meten. Deze ring leg je op een liniaal. Leg de binnenzijde van de ring op 0 cm en lees aan de andere binnenzijde het aantal millimeters af. Het af te lezen resultaat betreft de diameter ringmaat.

Heb je geen passende ring dan is een handige manier om je maat op te meten een draadje om je vinger te doen en vervolgens het aantal millimeter op te meten met een meetlint. Zorg ervoor dat het draadje niet te strak is aangetrokken maar nog een beetje los zit. Vervolgens kun je in onderstaande tabel jouw maat aflezen.

Ringmaat tabel

Tabel ringmaten

Armband maten


Het meten van de juiste lengte voor je armband is heel eenvoudig. Je meet daarvoor de omtrek van je pols, net boven het knobbeltje onder je polis. Gebruik hiervoor een flexibel meetlint. Afhankelijk van je eigen voorkeur tel je daarbij een aantal centimeters op.

Strakke armband          = polisomtrek + 0
Gemiddelde armband   = polsomtrek + 2 cm
Losse armband              = polisomtrek + 3 cm

Collier maten


Hieronder vindt je een afbeelding met de meest gangbare collier maten.

TOP