FORGOT YOUR DETAILS?


Wie is Carlita?

Graag wil ik mezelf voorstellen, mijn naam is Carla Esman en ben geboren in Tilburg en ik woon sinds 2000 met veel plezier in Helmond.

Na mijn middelbare school wilde ik graag de goudsmid opleiding in Schoonhoven volgen. Om veel redenen heb ik destijds deze opleiding niet kunnen doen en ben een hele andere richting in gegaan, namelijk de financiële dienstverlening. 

Toch is het creatieve nooit verdwenen, altijd ben ik wel bezig geweest met dingen ontwerpen en zelf te maken. In 2014 ben ik in aanraking gekomen met De Smeltkroes in Eindhoven, een stichting waar iedereen zijn hobby, zilversmeden, kan beoefenen onder begeleiding van een artistiek leider. Vanaf dat moment ben ik dan eindelijk gestart met het maken van mijn eigen sieraden, voornamelijk gebruik ik fijn zilver (925). 

Veel mensen hebben leuk gereageerd op mijn ontwerpen. Daaruit is het idee ontstaan voor een webshop.

Het ontstaan van Carlita’s Sieraden

Het laatste kwartaal van 2017 heb ik gebruikt voor de voorbereiding van mijn webshop. Een van de belangrijkste beslissingen is de naam van de onderneming, daar heb ik lang over nagedacht. Ik wilde graag een persoonlijke noot aan de naam geven en kwam op Carlita’s Sieraden.

Waarom? Tijdens de MEAO heb ik Spaanse les gehad en mijn leraar noemde mij altijd Carlita. Dit is in de Spaans verkleining van Carla en wordt  gebruikt voor kinderen. Later noemde mijn Spaanse schoonfamilie mij ook Carlita en ja toen was ik al volwassen, haha. De naam Carlita geeft me veel warme herinneringen en dat was de doorslag, de keuze was gemaakt. 

De Collectie

In de webshop zijn mijn collecties te koop.  De sieraden worden voornamelijk van natuurlijke materialen gemaakt zoals zilver, goud, schelp en edelstenen. De inkoop van het materiaal doe ik alleen bij gerenommeerde bedrijven zodat ik verzekerd ben dat de materialen van hoge kwaliteit zijn . 

Mijn sieraden zijn voor zelfbewuste vrouwen en mannen die houden van kwaliteit en waardering hebben voor vakmanschap. Mensen die een modieus sieraad willen maar geen standaard sieraad. Ik bied een uitgebreide collectie exclusieve sieraden en daarnaast de mogelijkheid voor custom made sieraden. 

Opdracht Ring met diamant

Tot slot

Ik hoop met vele van jullie persoonlijk contact te maken, via de markten waar ik regelmatig sta (hou de agenda in de gaten), op een Private Sieraden Event of via een bezoek.

Verder zal ik jullie in volgende blogs op de hoogte houden zodat jullie een indruk krijgen van de “wereld volgens Carlita”.

Tot de volgende keer !

TOP