FORGOT YOUR DETAILS?

Mokume Gane “Project Shakudo”

/ / Blog berichten

Al jaren ben ik lid van de Smeltkroes in Eindhoven, dit is een vereniging voor hobby edelsmeden. Een aantal leden hebben ook al een mokume gane workshop gedaan en we zijn zo enthousiast dat we daarom een mokume Gane werkgroep in het leven geroepen om ons de Mokume gane techniek eigen te maken.

Mokume gane techniek

Er zijn niet echt veel studie boeken over dit onderwerp dus Mokume Gane leer je door vallen en opstaan. Aanstaande zaterdag is onze eerste bijeenkomst en gaan we blokjes maken van verschillende samenstelling. Spannend!!

Ik had samen met Wendy het idee om dan ook direct iets gewaagder uit te proberen. Wendy is een mede lid in mijn groep, ook zij is enorm bevlogen van Mokume Gane. Ons besluit stond vast: wij gaan voor onze eerste proefsessie Shakudo maken.  Hiervoor moesten we wel een nieuwe legering maken, koper vermengd met goud. Vol vertrouwen zijn we aan de slag gegaan.

De try out

Nou dit was de eerste les in vallen. Na het smelten van het koper en goud, dachten we klaar te om het materiaal te walsen. Dit ging niet helemaal zoals we voor ogen hadden. Het materiaal blijkt bijzonder poreus en kwetsbaar. De eerste missie is dus niet gelukt.

     

Wat ging er mis?

Ik heb contact gelegd met wat experts en hen de vraag gesteld. Het antwoord was eigenlijk, probeer het opnieuw het moet zo lukken. En dat gaan we ook doen, we geven niet op, we staan weer op!!

Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

TOP